به گزارش یزدفردا: اکثر دانشمندان معتقدند حیات پیچیده روی زمین حدود ۶۳۵ میلیون سال پیش آغاز شد. اکنون محققان شواهد جدیدی پیدا کردهاند که نشان میدهد حیات پیچیده روی زمین ممکن است در ۲.۱ میلیارد سال پیش آغاز شده باشد؛ حدود ۱.۵ میلیارد سال زودتر از تصورات قبلی دانشمندان.
مطالعات قبلی حاکی از آن بود که حیات پیچیده حدود ۶۳۵ میلیون سال پیش روی زمین ظاهر شده است؛ سپس در عصر ادیاکاران (Ediacaran) –حدود ۶۳۵ میلیون تا ۵۴۱ میلیون سال پیش– با افزایش غلظت فسفر آب دریا بهدنبال فعالیتهای زمینساختی شدید در جهان، حیوانات نسبتاً پیچیدهای با بدن نرم پدید آمدند.
اکنون براساس گزارش BBC، محققان دانشگاه کاردیف انگلستان ادعا میکنند نشانههایی از شکلهای حیات پیچیده پیدا کردهاند که ۲.۱ میلیارد سال پیش شروع شده است.
ایجاد حیات پیچیده روی زمین در ۲.۱ میلیارد سال قبل
محققان میگویند ساختارهای عجیب و غیرقابلتوضیحی در ذخایر رسوبی با ضخامت تقریباً ۲.۵ کیلومتر در شهر فرانسویل کشور گابن کشف کردند که میتواند حاوی فسیلهایی از اشکال اولیه حیات پیچیده باشد. بااینحال، آنها میگویند این اشکال حیات مرموز احتمالاً قبل از اینکه در سطح جهانی گسترده شوند، از بین رفتهاند.
شکلهای عجیب سنگی که شاید مربوط به حیات پیچیده باشد
در این پژوهش، دانشمندان شکلهای سنگی عجیبوغریب باستانی در کشور گابن را تجزیهوتحلیل کردند تا بفهمند این اشکال حاوی عناصری مانند اکسیژن و فسفر که نشانههایی از حیات تلقی میشوند، هستند یا خیر. آنها شواهدی پیدا کردند که نشان میدهد آب غنی از فسفر به قسمتی از کف اقیانوس ریخته و مخزنی ایجاد کرده بود که حیات پیچیده اولیه میتوانست در آن پدیدار شود. در واقع آنها بر این باورند که سطح بالای اکسیژن و فسفر در اثر برخورد ۲ صفحه قارهای در زیر آب ایجاد شده است.
به گفته محققان، چنین شرایطی میتواند دریای کمعمق غنی از مواد مغذی ایجاد و بستری برای تکامل اشکال پیچیده حیات فراهم کند. این محیط همچنین شرایطی داشته که اجازه فتوسنتز را به موجودات میداده و منجر به تولید مقادیر قابلتوجهی اکسیژن در آب میشده است.
بااینحال محققان برای اثبات فرضیه خود به شواهد بیشتری نیاز دارند. همه دانشمندان این یافتهها را نپذیرفتهاند. پژوهش حاضر در نشریه Precambrian Research منتشر شده است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 04,نوامبر,2024